Схема последования службы

схема последования службы
Службы часов совершаются каждый день и потому называются вседневными или обычными службами. Хор: Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем. Господь крепость людем Своим даст: Господь благословит люди Своя миром. Яко скры мя в селении Своем в день зол моих, покры мя в тайне селения Своего, на камень вознесе мя. И ныне се, вознесе главу мою на враги моя, обыдох и пожрох в селении Его жертву хваления и воскликновения: пою и воспою Господеви.


Чтец произносит первую половину прокимна, а хор поет вторую (заключительную) половину прокимна. Духовен ство Приидите, поклонимся… (трижды) Лик 103 псалом Обычно поются только избранные стихи псалма. Яко Ты, Господи, упование мое, Вышняго положил еси прибежище твое. Не приидет к тебе зло, и рана не приближится телеси твоему. Потом, по облачении, надевают скуфьи и камилавки и снимают перед перенесением Святых Даров с престола на жертвенник. Богородице, Ты еси лоза истинная, возрастившая нам Плод живота, Тебе молимся: молися, Владычице, со святыми апостолы, помиловати души наша. Диакон: О избавитися нам от всякия скорби, гнева и нужды Господу помолимся. . Хор: Господи, помилуй.

Благодарение по Причащении м заамвонная молитва Покадив Святые Дары трижды, священник отдает кадило диакону, и взяв дискос, отдает его диакону. Диакон: О мире всего мира, благостоянии Святых Божиих Церквей и соединении всех Господу помолимся. Каждый час имеет также своё почасие (междочасие); в современной практике эти междочасия совершаются только в будние дни Рождественского, Петрова и Успенского постов. Парастас – (греч. «ходатайство», «стояние») – последование великой панихиды по всем усопшим православным христианам, совершаемое на всенощном бдении родительских суббот. По структуре такая служба построена по типу утрени. Сия глаголах вам, да во Мне мир имате. В мире скорбни будете, но дерзайте, яко Аз победих мир.

Похожие записи: